• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

shoutman

 • Kabouterzolder

  De zolder is speciaal ingericht rond de diverse kabouterboeken van Rien Poortvliet. Vele werken uit die boeken zijn op de zolder tentoongesteld. Elk jaar zijn er aan aantal nieuwe kabouterwerken te bewonderen. Daarnaast zijn meerdere Read More
 • Arrangementen 2018

  Het eiland Tiengemeten is een ontzettend leuke dagtochtbestemming en beide musea hebben u veel te bieden. Met de pont gaat u over uit Nieuwendijk en bij aankomst op Tiengemeten zal de geweldige stilte u aangenaam Read More
 • 1

Op Tweede Paasdag (2 april) worden er van half 12 tot half 4 in het Rien Poortvlietmuseum en in het Landbouwmuseum speciale paasactiviteiten georganiseerd. Kabouter Spruiteprak verwelkomt met zijn vrouwtje de kinderen al bij de pont.De kinderen kopen in een van de musea een activiteitenkaart en kunnen dan in beide musea deelnemen aan de opdrachten die vermeld staan op de activiteitenkaart. De kaart kost 2 euro.

Elke eerste zaterdag van de maanden mei t/m september worden er tussen half 12 en half 4 speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Natuurlijk zijn hierbij kabouter Spruiteprak en zijn vrouwtje aanwezig. Op de website wordt vermeld welke activiteiten die dag centraal staan. Voor volwassenen zijn er op die eerste zaterdagen gratis rondleidingen door het museum o.l.v. en gids. De rondleidingen starten om half 2 en om half 3.

Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er ontdekkingstochten door het museum. Zo leren de kinderen gericht kijken naar de verschillende werken van Rien Poortvliet en steken er ook nog iets van op!

Tussen het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum is een kabouter-ontdekkingspad aangelegd. Kabouters wijzen jullie de weg! Haal eerst een beschrijving van het pad in het Rien Poortvlietmuseum. Zo kom je veel dingen van de musea en van Tiengemeten te weten.

Op de kabouterzolder kun je ook je verjaardag vieren. Op dit verjaardagsfeestje is kabouter Spruiteprak of zijn vrouwtje aanwezig om met jullie allerlei spelletje en opdrachten te doen.

Natuurlijk kunnen ook schoolgroepen het museum bezoeken. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is de kabouterzolder een uitermate geschikt doel. Ook voor oudere kinderen is een bezoek aan het museum heel boeiend. D.m.v. een ontdekkingstocht leren ze Rien Poortvliet en zijn werken kennen. In samenwerking met het Landbouwmuseum en/of Natuurmonumenten (Speelnatuur) kan een dagprogramma samengesteld worden.

Opdrachten/puzzels                                                                                                                   Raadpot: In het nieuwe seizoen komt er natuurlijk op de kabouterzolder weer wat in de raadpot te zitten. Voor de kinderen de taak te raden hoeveel er in zit!                                           Kruiswoordpuzzel: Ook in 2018 komt er weer een nieuwe puzzel in de winkel te liggen!

Contact

Rien Poortvliet Museum 
Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186-661747
info@rienpoortvlietmuseum.nl

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a 3284 BE Zuid - Beijerland

+31612471891

landbouwmuseum.boekingskantoor@gmail.com